TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Lancaster ED599

Dit is de crashlocatie van Lancaster ED599 van RAF 156 squadron.

De tekst op het monument luidt:
'They gave their all'

In de nacht van 22 op 23 juni 1943 stortte in deze omgeving een vliegtuig neer. De Lancaster bommenwerper van de Britse luchtmacht (RAF) was op de terugweg van MŁlheim in Duitsland. Boven Maarn werd het vliegtuig getroffen door vijandig vuur. Het kwam hier terecht, op het heideveld naast de boerderij Aarendal. De zeven bemanningsleden kwamen om het leven.

John William Bembridge (20 jaar)
John Sidney Francis Victor Crawlet (22 jaar)
Edmond Alexis Duchene (22 jaar)
Wilson Hebenton Gordon (22 jaar)
Eric George Grove (23 jaar)
William Patrick Smith (30 jaar)
John Trevor Winterborn, piloot (21 jaar)

Wij gedenken hen.

14 april 2012

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arjan Vrieze
  • Foto's: Arjan Vrieze
RAF-vliegers 75 jaar later herdacht

apr2018

RAF-vliegers 75 jaar later herdacht

[MAARN] Door heel Nederland zijn in de oorlog wel 5000 vliegtuigen neergestort. Op 23 juni precies 75 jaar geleden stortte een Lancaster van de Royal Air Force neer boven Maarn, op de terugweg van een missie in Duitsland. Brokstukken overal, ooggetuigen spreken van een heftige nacht. Het kostte zeven jonge bemanningsleden het leven. Zij worden geŽerd met een bescheiden monument op De Pol, daar waar het toestel neerkwam. Monique Josť Timmermans

Lees meer