TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pacific War Memorial Museum

Dit museum vormt een deel van het Pacific War Memorial en toont foto's en voorwerpen van de strijd op Corregidor en de Pacific in de Tweede Wereldoorlog.

Corregidor
Corregidor is nu een nationaal park in de Filippijnen en zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog, aangezien er weinig op het eiland is behalve oorlogsoverblijfselen en een uitstekend museum over de oorlog in de Stille Oceaan.

Bezoekers kunnen vanuit Manilla, via de Sun Cruises-veerboten, een dag op Corregidor doorbrengen. Een andere optie is om de nacht in de Corregidor Inn door te brengen en het eiland op een meer ontspannen manier te verkennen.

De herberg bevindt zich langs South Beach, en vanaf daar is het een gemakkelijke wandeling naar Top Side, waar het museum is gevestigd, de lunch wordt geserveerd en er zijn veel kolossale ruïnes van de Amerikaanse aanwezigheid op het eiland.

Misschien wel het meest gevierde artefact op het eiland is de Top Side-vlaggenmast, waarop de Amerikanen in 1945, na de herovering van de Filippijnen, de vlag hebben gehesen.

Tijdens een wandeling of trolleytour rond het eiland ziet u de overblijfselen van vele Amerikaanse kazernes, geschutsopstellingen en monumenten voor de soldaten van toen het eiland in maart 1942 werd veroverd.

Voor achtergrondinformatie is een uitstekend overzicht, van de Spaans-Amerikaanse oorlog in 1898 tot de oorlog in Vietnam: Sentimental Imperialists - The American Experience in East Asia door drie professoren, James Thompson, Peter Stanley en John Curtis Perry. Het is nu een beetje gedateerd, maar nog steeds een prachtig stukje beknopte geschiedenis.

Een ander uitstekend onderzoek is Arthur P. Dudden's The American Pacific: From the Old China Trade to the Present.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken