TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Corregidor - Battery Ramsay

Battery Ramsay (1907-1911) was bewapend met drie gefixeerde 6" (152.4 mm) M1905 kanonnen op M1905 Disappearing Carriages.

Haar kanonnen waren buiten bereik en werden niet gebruikt tijdens de gevechten om Corregidor in 1941-1942. De magazijnen werden wel gebruikt voor de opslag van munitie en het onderbrengen van manschappen van de luchtafweerbatterij Hartford.

Battery Ramsay werd in april 1942 beschadigd door zware Japanse beschietingen vanuit Bataan. Op 28 april 1942 explodeerde een 105mm granaat boven No. 1 gun pit, waardoor drie soldaten gewond raakten. Corporal Jim Bible stierf aan zijn verwondingen. Pvt. Earnest Petty en Pvt. Robert Gordon raakten ook gewond.

Beide magazijnen werden in 1944 tijdens een Amerikaanse luchtaanval getroffen, wat resulteerde in een enorme explosie die de batterij verwoestte. Hier zijn tegenwoordig nog steeds twee grote kraters te zien.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz
  • Foto's: TracesOfWar.com