Le Mémorial 1815

Ter gelegenheid van de 200-jarige herdenking van de Slag bij Waterloo is in 2015 het bezoekerscentrum op het slagveld geheel vernieuwd. De meest aansprekende vernieuwing is het Mémorial 1815. Dit museum verteld het verhaal van de de Slag bij Waterloo in een bredere context.

Het verhaal start met de val van het Ancien Régime en de opkomst van de Republiek onder Napoléon. De verschillende veldslagen die Frankrijk voerde in het kader van de Coalitieoorlogen, de Russische Veldtocht en de uiteindelijke ondergang tijdens de Slag bij Waterloo.

Aan de hand van onder meer een audiovisuele presentatie op een 3D-scherm, een audioguide en een aantal diorama's krijgt u een beeld van de politieke en militaire situatie uit die tijd.

U koopt bij de kassa van het museum een combi-ticket dat geldig is voor een bezoek aan het Mémorial 1815, de Butte de Lion, Panorma de la Bataille de Waterloo en de Ferme de Hougoumont. U kunt tegen een meerprijs ook kiezen voor de Pass 1815, waarmee u naast voornoemde bezienswaardigheden ook het Musée Wellington en de Ferme du Caillou (beide museum) kunt bezoeken.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)