TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pukeahu National War Memorial Park

Pukeahu National War Memorial Park in het centrum van Wellington is een openbare ontmoetingsplaats voor ceremoniële gelegenheden en stille bezinning. Het is een site met een rijke geschiedenis. Het is met name de plek waar mensen komen om de meer dan 30.000 Nieuw-Zeelanders te herdenken die zijn omgekomen in oorlog of militair conflict, en om al diegenen te eren die hebben gediend.

Het Nationaal Oorlogsmonument (National War Memorial) in Wellington herdenkt alle Nieuw Zeelanders die omkwamen in de oorlog in Zuid-Afrika (Boerenoorlog), de beide Wereldoorlogen, de oorlogen in Korea, Maleisië en Vietnam en die sneuvelden bij vredesoperaties over de gehele wereld. Het monument herdenkt ook de militairen die in deze oorlogen dienden.

Het graf van de onbekende krijger bevat de overblijfselen van een niet-geïdentificeerde Nieuw-Zeelandse soldaat die is opgegraven op de begraafplaats Caterpillar Valley in de Somme-regio in Noord-Frankrijk. De soldaat is een van de 9000 Nieuw-Zeelanders die in het buitenland zijn gedood zonder bekende graven en vertegenwoordigt alle Nieuw-Zeelanders die in oorlogstijd zijn omgekomen.

Het monument van het Verenigd Koninkrijk, getiteld Whakaruruhau, toont met elkaar verweven pōhutukawa en eikenbomen. De vorm van het bladerdak doet denken aan een vliegende vogel en is bedoeld om ambitieus te zijn, terwijl de takken het negatieve silhouet van een soldaat vormen om allen te vertegenwoordigen die hebben gediend en nog steeds dienen om onze vrijheid te beschermen.
Het monument erkent en viert het partnerschap en de gedeelde opoffering van Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk in tijden van oorlog, conflictoplossing en vrede.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

-41.298909, 174.777307