TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

The War Memorial of Korea

Het nationale oorlogsmonument van Zuid-Korea (War memorial of Korea), is een combinatie van een museum en een groot nationaal monument wat niet alleen de Koreanen herdenkt maar ook alle andere slachtoffers uit deelnemende landen, waaronder ook Nederland en BelgiŽ.

Het binnengedeelte van het monument bestaat uit zeven ruimtes waarin ruim 9.000 voorwerpen uit onder andere de Koreaoorlog te zien zijn. De indeling bestaat uit een herdenkingshal met vele monumenten, een oorlogsgeschiedenis hal, drie ruimtes die aandacht schenken aan de Koreaoorlog, een Expeditionary Forces hal, een Republic of Korea Armed Forces hal en als laatste een hal die aandacht schenkt aan de verdediging van het land.

Het buitengedeelte heeft net als het binnengedeelte een hoop monumenten, er zijn echter ook een groot aantal voertuigen, kanonnen en vliegtuigen te vinden uit de Tweede Wereldoorlog, de Koreaoorlog en de Vietnamoorlog. Het is voor bezoekers vaak toegestaan om deze voertuigen te betreden.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Tanks of the World
British and American Tanks of World War Two