TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Guadalcanal Amerikaans Monument

Het Guadalcanal American Memorial herdenkt de Amerikanen en andere Geallieerden die sneuvelden tijdens de campagne op Guadalcanal in de Tweede Wereldoorlog, van 7 augustus 1942 tot 9 februari 1943.

Tekst op het monument:
THIS MEMORIAL HAS BEEN ERECTED BY THE
UNITED STATES OF AMERICA
IN HUMBLE TRIBUTE TO ITS SONS AND ITS ALLIES
WHO PAID THE ULTIMATE SACRIFICE
FOR THE LIBERATION OF THE SOLOMON ISLANDS
1942 - 1943


Bij het Guadalcanal American Memorial is er een plaquette gewijd aan de aanwezigheid tijdens de slag van vele uitstekende correspondenten van kranten en tijdschriften.

Aan het begin van de gevechten, die plaatsvonden tussen augustus 1942 en februari 1943, was Richard Tregaskis de bekendste, die in september 1942 Guadalcanal verliet en kort daarna zijn bestverkochte boek, Guadalcanal Diary, publiceerde.

Een ander vroeg boek over de campagne was The Island van Herbert C. Merillat. Merillat was een Marine Corps-officier die was aangesteld om over de strijd te schrijven en toezicht te houden op andere militaire persjournalisten. Later in zijn leven publiceerde Merillat zijn dagboek van de campagne, Guadalcanal Remembered.

John Hersey kreeg de opdracht om over Guadalcanal te schrijven voor Time and Life Magazines. Zijn bestverkochte boek, Into the Valley, over de Matanikau-rivier op Guadalcanal, kwam uit in 1943. Hersey wordt het best herinnerd voor zijn artikel in New Yorker over het laten vallen van de atoombom op Hiroshima in 1945.

Voor een algemeen verslag van oorlogscorrespondenten, zie Philip Knightley's The First Casualty: The War Correspondent as Hero and Myth-Maker from the Crimea to Iraq

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

De oorlog in de Pacific
Japanese Battleships 1897-1945
Vliegdekschepen
Slagschepen