TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Imperial War Museum Duxford

Duxford is Europa's grootste luchtvaartmuseum en bezit ook een van de mooiste collecties tanks, militaire voertuigen en maritieme items in Engeland. Bijzonder is dat een groot deel van de vliegtuigen in het museum luchtwaardig is. Het zijn veelal Tweede Wereldoorlog jagers van privť-eigenaren. Veel van deze vliegtuigen zijn op Duxford gerestaureerd.

Het terrein van dit museum was al een vliegveld in de Eerste Wereldoorlog en speelde ook in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol. Eerst als jachtvliegbasis van de RAF en later als jachtvliegbasis van de Amerikaanse Luchtmacht.

Drie keer per jaar is er een grote vliegshow op Duxford. Met name de Flying Legends vliegshow in het 2e weekend van juli is zeer interessant. Dan vliegen alleen vliegtuigen met zuigermotoren, waaronder ongeveer 10 Spitfires en 6 Mustangs.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

52.096014, 0.135361

Flying Legends Airshow 2018

jul2018

Flying Legends Airshow 2018

Voor de liefhebbers van warbirds is het bezoeken van de Flying Legends Airshow een must. Elk jaar komen in het tweede weekend van juli mensen van over de hele wereld naar Duxford in Engeland om dit mee te maken. Het programma mocht er deze keer weer zijn: 16 Spitfires, 4 Mustangs, 4 Hurricanes, 4 Buchons, 3 Corsairs, een Blenheim, een B17, een B25, een P38 Lightning, een Thunderbolt etc. etc.

Lees meer

Zondagvideo: WW2 Nation in het Imperial War Museum in Duxford

mei2016

Zondagvideo: WW2 Nation in het Imperial War Museum in Duxford

Vloggers op YouTube genieten een groeiende populariteit. De vlogs van de Britten Ross Corbett en Lawrence Waller vallen op tussen het grote aanbod. Op hun videokanaal WW2 Nation nemen ze hun kijkers mee naar de locaties in Europa die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar bezochten ze het Imperial War Museum in Duxford, waar ze aan ťťn dag eigenlijk niet genoeg hadden.

Lees meer