TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Imperial War Museum London

Het Imperial War Museum, opgericht in 1917 in Londen, is ťťn van de meest bekende oorlogsmusea in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Het museum, sinds 1936 gevestigd in voormalige Royal Hospital in het district Lambeth, geeft een uitgebreid beeld van de militaire conflicten en oorlogen waar het land mee te maken heeft gehad, sinds het begin van de Eerste Wereldoorlog.

Over vijf verdiepingen wordt je geleid langs verschillende exposities en enkele tijdelijke tentoonstellingen. Vaste onderdelen van het museum zijn onder meer:
ē Holocaust Exhibition: de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog;
ē Secret War: over MI5, spionage en special forces;
ē Extraordinary Heroes: helden die geschiedenis hebben gemaakt;
ē A Family in Wartime: het leven van een doorsnee gezin in de oorlog;
ē Curiosities of War: ongewone objecten uit oorlogstijden;
ē First World War Galleries: beelden van de frontlinie.

Naast deze vaste onderdelen (en meer) is het centraal gelegen atrium van het gebouw gevuld met groot materieel, zoals een T-34 tank, een Harrier jet en een V2 raket. Het museum zorgt constant voor een wisseling van de tijdelijke tentoonstellingen, waardoor er altijd weer iets nieuws te zien is. Door deze innovatie is het museum al vaak bekroond met allerlei onderscheidingen.

Het Imperial War Museum is goed te combineren met een bezoek aan het Churchill Museum and Cabinet War Rooms of het museumschip HMS Belfast.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Lennard Bolijn
  • Foto's: Commons Wikimedia (1), Patrick Molders (2, 3, 4, 5), Mischa Rus (6, 7, 8)

Gerelateerde boeken