TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Andersonville National Cemetery

De National Cemeteries in de Verenigde Staten zijn in principe militaire begraafplaatsen, waar zowel graven van oorlogslachtoffers, graven van militairen als graven van veteranen zijn. Ook echtgenotes of echtgenoten hiervan kunnen hier begraven worden, als ook personen waar een uitzondering voor wordt gemaakt. Daarnaast zijn er ook per staat speciale begraafplaatsen voor veteranen.

Andersonville National Cemetery is de laatste rustplaats voor de bijna 13.000 Unie-soldaten die omkwamen in het krijgsgevangenenkamp Camp Sumter (ook bekend als Andersonville Prison). In 2017 waren op de begraafplaats in totaal meer dan 20.000 graven, waarvan 921 onbekend. Als National Cemetery wordt de begraafplaats ook gebruikt voor veteranen van latere oorlogen.

Op de begraafplaats Andersonville National Cemetery zijn de graven van de volgende mensen, die vochten voor de Verenigde Staten van Amerika en die hun leven hebben gegeven in de oorlog in Afghanistan en/of Operation Enduring Freedom:

3 januari 2010 , Private John Phillip Dion, 19 jaar oud
9 juli 2010 , Lance Corporal Daniel Gabriel "Gabe" Raney, 21 jaar oud
21 september 2010 , Senior Airman Michael John Buras, 23 jaar oud

Op de begraafplaats Andersonville National Cemetery zijn de graven van de volgende mensen, die vochten voor de Verenigde Staten van Amerika en die hun leven hebben gegeven in de oorlog in Irak en/of Operation Iraqi Freedom:

30 juli 2005 , Sergeant 1st Class Victor Anthonio Anderson, 39 jaar oud
29 maart 2008 , Corporal Durrell Lavoy Bennett, 22 jaar oud

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Lees meer (2)