Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Hulp gezocht! Het dagboek van Theo Bakkeren

Eind vorig jaar begon ons onderzoek naar de brieven van Gerard Schampers. Hij weigerde als student de loyaliteitsverklaring van de Duitsers te tekenen en mocht daardoor niet meer studeren. Vervolgens werd hij te werk gesteld in Duitsland, in het kleine stadje Dassel. Schampers was ťťn van 22 studenten die in Dassel terecht kwamen. Een andere was Theo Bakkeren. Via het archief in Dassel hadden we al een Duitse versie van zijn dagboek gekregen. De Nederlandse versie hebben we nu ook gevonden.

Eťn van de andere studenten was Jannes Reiling, een bekende theoloog. Jelle Horjus werkt momenteel aan zijn biografie en via hem kwamen we in contact met de familie Bakkeren. Zij deelde met ons het originele dagboek.Het dagboek is handgeschreven en wij zoeken vrijwilligers die kunnen helpen met het overtypen. Helpen kan geheel vrijblijvend en zonder te registreren via onze website. Met uw hulp kunnen we het gehele dagboek later publiceren.

Naast hulp bij dit dagboek, zoeken we ook hulp bij het overtypen van de notulen van deze debatclub. Pagina's van deze notulen zijn via dezelfde link over te typen en wisselen de pagina's van het dagboek van Theo Bakkeren af.

Theo Bakkeren (staand, derde van links) met zijn medestudenten.

Gebruikte bron(nen)