TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag The First Hit 2013

Waar we op zaterdag nog tevergeefs op zoek waren naar re-enactors in Clervaux, troffen we ze op zondag 15 december 2013, na ons bezoek aan Recogne in de ochtend, in overvloed aan. Het event "The First Hit" speelde zich af in Clervaux waar de Duitse pantsers eenheden van de 28th "Bloody Bucket" Infantry Division tegenkwamen op hun weg naar o.a. Bastogne. Rond het kasteel waren veel re-enactors te vinden. Veel Nederlandse ook, dus uw reporter kon zijn lol op. Veel vragen of we van STIWOT waren, en "jullie zijn ook overal", omdat we toevallig ook in Eerde waren.

Uiteraard werden de re-enactors meteen ter verantwoording geroepen over de dag ervoor, blijkbaar waren ze toen niet in het dorp bezig maar in de bossen er om heen. Heel jammer want hierdoor hebben, en we quoten hier, "de vetste battles" gemist. Duitsers zouden er ook zijn, al wisten de "Amerikanen" niet precies waar ze zaten, toevallig kwam dat goed uit met hun historische rol... Na wat gezoek vonden we er twee. De andere 128 waren al naar huis. Na Frans, Engels en Duits bleken ze toch ook prima Nederlands te kunnen. Steeds meer mensen beginnen ons te kennen, hopelijk levert dit volgend jaar op tijd de juiste informatie op zodat we nog vaker op de juiste tijd op de juiste plek zijn. Dus tip ons op info@stiwot.nl over alle events!Helaas dus geen 'mock-battles' maar enkel 'static-display', maar voor volgend jaar belooft het in ieder geval heel wat!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 20-12-2013 22:33:00