TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Volkstrauertag Ysselsteyn 2014

Volkstrauertag is de Duitse nationale dodenherdenking die al jaren in Duitsland en op Duitse begraafplaatsen zoals in Lommel en Ysselsteyn gehouden wordt. Dit jaar was er vooraf veel commotie omdat de Duitse ambassadeur ietwat onhandig had aangegeven alle Duitse slachtoffers op de begraafplaats te herdenken. Inclusief die van de SS. Dit had als resultaat dat de volgende zinnen in de media te lezen waren: "De Duitse ambassadeur in Nederland Franz Josef Kremp treedt zondag op als gastheer bij een herdenking van 2500 SS'ers in Ysselsteyn."

Het gevolg was in ieder geval dat er heel veel politie op de been was om eventuele excessen op te vangen. Die excessen waren er voor zo ver wij konden na gaan niet, er werden enkel twee spandoeken in beslag genomen. Dit omdat ze opruiend zouden zijn, vanwege de teksten 'No SS' en 'ProteSSt'. Tijdens de herdenking was er verder niks van enige protesten te merken.








Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 16-11-2014 17:37:55