TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!
MEMOO is een gezamenlijk project van het Oorlogsmuseum Overloon en het NS-documentatiecentrum van de stad Krefeld (Villa Merländer). Het gaat om een ​​beschrijving van plaatsen die verbonden zijn door de gebeurtenissen van de periode van het nationaal-socialisme en de Tweede Wereldoorlog. Deze gebeurtenissen vonden plaats in het grensgebied tussen de Maas en de Rijn. Een selectie van dergelijke plaatsen werd geïnspecteerd, het verhaal gereconstrueerd, opgeschreven en verteld.

De documentatie wordt aangevuld met up-to-date tips (openingstijden, aanwijzingen voor fietsen en bussen en treinen, informatie over andere bezienswaardigheden). Een speciaal kenmerk van de presentatie zijn audiobestanden die gratis naar de juiste spelers (mobiele telefoons of andere MP3-spelers) kunnen worden gekopieerd en ter plekke als locatiegids kunnen worden beluisterd.

De gedetailleerde beschrijvingen zijn zo geschreven dat ze zo begrijpelijk mogelijk zijn en geen obstakel vormen voor het zoeken naar informatie. De MEMOO-teksten proberen opzettelijk onnodige technische termen of onbekende vreemde woorden te vermijden.

Het Projekt MEMOO wordt gefinancierd door de minister-president van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en wordt ondersteund door het Staatsagentschap voor burgereducatie NRW.