TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

The Final Push 2015: Delden

  Vorige week was uw reporter nog in een regenachtig Groesbeek voor de start van The Final Push, gisteren waren we in Delden waar de voertuigen ondertussen waren neergestreken. Het hele weekend waren er rond Delden activiteiten georganiseerd. Op Eerste Paasdag werd er rond het Twentekanaal een herdenking gehouden bij het bevrijdingsmonument en de oversteek over het kanaal nagespeeld. Hierna namen we nog even een kijkje in het basecamp. Het aantal voertuigen was aanzienlijk uitgebreid. Naast de Sexton die er vorige week ook al was stonden er nu ook een Priest en een aantal Sherman's te pronken in de lente zon. De dag begon met de oversteek over het kanaal:

  Na de oversteek was het tijd voor de kransleggingen en toespraken van de Canadese Brigadier-General (b.d.) Beno namens de Canadese strijdkrachten, burgemeester Nauta-van Moorsel namens de gemeente Hof van Twente en Bauke Schuurman namens Keep Them Rolling.


  Na de kransleggingen was het door naar het basecamp. Er stonden al veel meer vaar-, vlieg- en voertuigen dan vorige week en er kwamen er steeds meer bij.


  Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 06-04-2015 14:47:49