TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Voormalige Locatie B86/Helmond

Dit tijdelijk geallieerde vliegveld werd tussen oktober en december 1944 aangelegd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde video's

Gerelateerde boeken

Vliegvelden in oorlogstijd
Oorlogsvliegvelden van Gemert Bakel Helmond

19nov

[VIDEO] Vliegveld Helmond

Vliegveld Helmond, indertijd niet in Helmond, maar net over de grens in Bakel, was bij de Britten bekend onder het nummer B86. Het lag op de plek van Rijpelberg en Berkendonk. Dat er filmbeelden van waren hadden we eigenlijk al vaker gehoord. Er staan diverse schermafdrukken van in hťt boek over het vliegveld: Oorlogsvliegvelden van Gemert Bakel Helmond. Pas geleden dook de video op bij de Heemkundekring Helmont.

Lees meer

mei2019

Op zoek naar een vliegtuig bij vliegveld Helmond

Vliegveld Helmond (B86) was een tijdelijk geallieerd vliegveld dat net over de gemeentegrens in Bakel was aangelegd. Het was enkel actief tussen 9 januari 1945 en 14 juli 1945. Luchtdoelartillerie was al veel eerder actief rond het in aanbouw zijnde vliegveld. Er vonden een aantal noodlandingen plaats en een aantal vliegtuigen stortte neer, op of vlakbij het vliegveld. Boswachter Stefanny van Dijk belde dat er een brokstuk gevonden was in een weiland ten zuiden van de oude slipschool in het bos aan de Ooftweg/Raktseweg. Zou het uit de Tweede Wereldoorlog komen?

Lees meer