TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Informatiebord Jack Lunn Heukelum

Op deze locatie crashte 24 januari 1945 de Typhoon PD464 van de Nieuw-Zeelander Flight Lieutenant John Davis (Jack) Lunn. Vermoedelijk was het toestel geraakt door Duitse Flak. Lunn overleefde de crash niet en een deel van zijn toestel en stoffelijk overschot ligt nog altijd in de buurt van dit informatiebord. De grondeigenaar weigert berging. Een deel van het lichaam van de Nieuw-Zeelander ligt begraven op de begraafplaats in Vuren.

Dit informatiebord is onderdeel van de WO2-route door de gemeente Lingewaal. Deze route begint in het WO2 & Vliegeniersmuseum Rivierenland in Fort Vuren en omvat zes locaties waar geallieerde vliegtuigen gecrasht of geland zijn.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.86222, 5.07763

Ultieme poging ten spijt, ook 75 jaar na zijn overlijden geen bergingsoperatie van WO2-vliegenier

feb2020

Ultieme poging ten spijt, ook 75 jaar na zijn overlijden geen bergingsoperatie van WO2-vliegenier

Ook exact 75 jaar na zijn overlijden, komt er geen onderzoek naar de resten van de Nieuw-Zeelandse vliegenier Jack Lunn in Heukelum. Een ultieme poging van de gemeente West Betuwe om de eigenaar van het stuk land waar Lunn op 24 januari 1945 neerstortte te bewegen om een bergingsoperatie toe te staan, is op niets uitgelopen.

Lees meer

Lees meer (1)