TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Herdenkingssteen Prinsesselaan 12

HERDENKINGSSTENEN HOLOCAUST EN VERZETSSTRIJDERS

Herdenkingsstenen worden geplaatst in de stoep voor het voormalige woonhuis van Joodse slachtoffers of Verzetsstrijders vanwaar ze werden gedeporteerd of vermoord in de Tweede Wereldoorlog.

Herdenkingsstenen zijn gemaakt van brons of graniet met meestal de vermelding van naam, geboorte- en overlijdensdatum en de plaats van overlijden van de slachtoffers.

In Apeldoorn is op 28-10-2018 ťťn Herdenkingssteen geplaatst voor:
Siegmund Hirsch.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.com
  • Foto's: Arjan Vrieze
Werkgroep gedenkstenen Joods Apeldoorn legt op zondag 26 mei 2019 de 100ste gedenksteen

mei2019

Werkgroep gedenkstenen Joods Apeldoorn legt op zondag 26 mei 2019 de 100ste gedenksteen

Op zondag 26 mei 2019 worden opnieuw op een aantal plekken in Apeldoorn gedenkstenen gelegd bij huizen waaruit in de Tweede Wereldoorlog Joodse Apeldoorners door de bezetter zijn gedeporteerd naar de concentratiekampen. We zijn als werkgroep dankbaar dat we tijdens deze gedenksteenlegging ook de 100ste gedenksteen mogen gaan leggen. Hierna zullen nog ongeveer 300 gedenkstenen worden gelegd. Belangstellenden zijn om 13:00 uur welkom in het bijgebouw van de Julianakerk aan de Deventerstraat 91, 7322 JL te Apeldoorn.. Van daaruit start de rondgang langs de gedenkplekken, waar stenen worden gelegd.

Lees meer