TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Simon Stevinkazerne

De voormalige Simon Stevinkazerne (1938-1939) was tijdens de Duitse bezetting een Waffen-SS legerplaats onder de naam Langenbergkaserne. De Duitsers ronde de bouw van de kazerne af en voegde er schuilkelders en uitkijktorens aan toe.

De kazerne speelde ook een rol tijdens de politionele acties.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

  • Artikel door Maurice Laarman
  • Geplaatst op 9 juli 2020

Kriegsmarine op de Veluwe

Het is een interessant gegeven dat een groot deel van de manschappen van de Kriegsmarine, actief in alle geledingen, van kleine Unterseebootjšger tot de Tirpitz, en in alle windrichtingen, van een kustbatterij in Biarritz tot op U-Boote in het Oosten, hun loopbaan zijn begonnen in Nederland.

  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 17 april 2005

Waffen-SS

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de manschappen van de Waffen-SS gevreesd vanwege hun meedogenloosheid, wreedheid en hun fanatieke vechtlust. Er ontstond een mythe rond de Waffen-SS als politiek elitekorps dat in haar strijd voor het nationaalsocialisme geen grenzen kende. Waffen-SSíers waren onvoorwaardelijk trouw aan Adolf Hitler en hun leiders, wat het SS-motto ďMeine Ehre heisst TreueĒ (mijn eer heet trouw) nog eens benadrukte. Toen na de oorlog de feiten over de Waffen-SS steeds meer de mythe verdrongen, bleek dat de Waffen-SS niet het politieke elitekorps was waarvoor het door velen werd aangezien.