TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Bunker Bpt. 14a Markostand

Deze Duitse bunker, Baupunkt 14a Markostand, is gebouwd in de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van de Festung Hoek van Holland, deel van de Atlantikwall. Hiervandaan vormden de Duitsers het Marine Kommando over de verdedigingssektie Hoek van Holland.

De bunker is van het type M152, waarachter een gangenstelsel ligt richting een bunker van het type 621 en 3 bunkers van het type M151. De bunker is gebouwd tussen 10 oktober 1942 en de lente van 1943. Vanuit de bunker werd het commando gevoerd over de Marine Kustbatterijen van de Marine Artillerie Abteilung 205. Dat waren 4 stellingen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Gerard Passchier & Melvin Speelmeijer
  • Foto's: Jonay Perez Santana (1) & Gerard Passchier (2,3,4,5)
  • Micha Konings

Gerelateerde video's

Laatste openstelling gangenstelsel Markostand bunker Hoek van Holland

jul2019

Laatste openstelling gangenstelsel Markostand bunker Hoek van Holland

Hoek van Holland, Zondag 14 juli is de laatste keer dit jaar dat het gangenstelsel van de Markostand bunker aan de Strandboulevard te bezoeken is als onderdeel van de Lost Places tour. Samen met een gids wordt de Zeetoren beklommen, dwaal je af het gangenstelsel in, bekijk je twee ondergrondse bunkers en bezoek je ook het Atlantikwall-museum aan de Noorderpier.

Lees meer