Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Monument Bastion Sint-Anthonie

Aan de Hekellaan in 's-Hertogenbosch is dit Monument te vinden. Dit monument op Bastion Sint-Anthonie is geplaatst ter nagedachtenis aan de stormaanval op 24 oktober 1944 toen soldaten van the Royal Welsh Fuseliers bij Sluis Nul de Zuid-Willemsvaart over wisten te steken. Een dag later werd naast de sluisdeur een Baileybrug gebouwd, hierdoor hebben de soldaten Den Bosch kunnen bevrijden.

Het Monument is in 1994 onthult door Graham Dugdale.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

October 1944 Den Bosch Bevochten en bevrijd

51.687738, 5.316859

Indringend beeld uit Bossche historie; de verovering van Sluis 0 vastgelegd op schilderij

dec2021

Indringend beeld uit Bossche historie; de verovering van Sluis 0 vastgelegd op schilderij

DEN BOSCH - Het zijn de verschrikkingen en de heroÔek van de oorlog in ťťn beeld gevat: het schilderij van de gevechten bij Sluis 0, een cruciaal moment tijdens de verovering van Den Bosch in oktober 1944. Troepen van de Welch Fuseliers sprinten over de smalle sluisdeuren naar de overkant van de Zuid-Willemsvaart. Op de achtergrond spugen Crocodile-tanks vuur naar de gebouwen aan de westkant van het kanaal. Militair kunstenaar Stuart Brown maakte het doek recent in opdracht van de 160ste Welsh Brigade.

Lees meer