TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

W.N. Eschwege, bunker 1 type 502 - Ritthem

In en rond het dorp Ritthem waren drie bunkers. De Duitse benaming is W.N. Eschwege. De 134k (de zg KŁche-uitvoering) is helaas gesloopt, de twee 502 bunkers zijn nog aanwezig maar staan op particulier terrein en zijn niet te bezichtigen.

Alleen de bunker aan de Louwerse Wegeling heeft een aantal openingsdagen van de eigenaren zelf. Als er van deze bunker een opening is voor publiek dan wordt dit kenbaar gemaakt in de plaatselijke pers, bv. tijdens open monumentendag, met evenementen in het dorp Ritthem zelf of op de website: www.fortificatieforum.nl. Johnny Forrer laat dan zijn WO2 verzameling zien aan belangstellenden en heeft dan ook een fototentoonstelling van Ritthem in oorlogstijd en de inundatieperiode. Op de overzichtsfoto links is de wat begroeide scherfmuur voor de ingang van deze bunker te zien.

Onderstaande is een oproep van de Stichting Bunkerbehoud waar TracesOfWar zich bij aansluit.
Alstublieft:
Veel bunkers op Walcheren en de Bevelanden staan op privť terrein. De duinen zijn verboden gebied.Vraag even toestemming voordat u een bunker gaat bekijken. Houd u er ook rekening mee dat voor veel eigenaren de zondag een dag van rust is. Veroorzaak geen overlast.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)