TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

W.N. Eschwege, bunker 1 type 502 - Ritthem

In en rond het dorp Ritthem waren drie bunkers. De Duitse benaming is W.N. Eschwege. De 134k (de zg KŁche-uitvoering) is helaas gesloopt, de twee 502 bunkers zijn nog aanwezig maar staan op particulier terrein en zijn niet te bezichtigen.

Alleen de bunker aan de Louwerse Wegeling heeft een aantal openingsdagen van de eigenaren zelf. Als er van deze bunker een opening is voor publiek dan wordt dit kenbaar gemaakt in de plaatselijke pers, bv. tijdens open monumentendag, met evenementen in het dorp Ritthem zelf of op de website: www.fortificatieforum.nl. Johnny Forrer laat dan zijn WO2 verzameling zien aan belangstellenden en heeft dan ook een fototentoonstelling van Ritthem in oorlogstijd en de inundatieperiode. Op de overzichtsfoto links is de wat begroeide scherfmuur voor de ingang van deze bunker te zien.

Onderstaande is een oproep van de Stichting Bunkerbehoud waar TracesOfWar zich bij aansluit.
Alstublieft:
Veel bunkers op Walcheren en de Bevelanden staan op privť terrein. De duinen zijn verboden gebied.Vraag even toestemming voordat u een bunker gaat bekijken. Houd u er ook rekening mee dat voor veel eigenaren de zondag een dag van rust is. Veroorzaak geen overlast.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Ringrijden en open bunker in Ritthem

aug2018

Ringrijden en open bunker in Ritthem

RITTHEM - De bunker aan de Louwerse's Wegeling in Ritthem is volgende week zaterdag (11 augustus) geopend voor publiek. Het is dan ook ringrijden in het dorp.

Lees meer