TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Informatiebord Nijmeegsebaan

Aan de Nijmeegsebaan tegenover Hotel Restaurant Rozenhof is een informatiebord geplaatst met informatie omtrent de gebeurtenissen in september 1944 tijdens Market Garden.

Op het bord is onder meer te zien en te lezen dat het 505e Parachute Infanterie Regiment het spoor bij de overgang Sionshof heeft opgeblazen om vluchtende Duisters en collaborerende Nederlanders te beletten weg te komen.

Ook is te lezen dat nabij het informatiebord een airstrip is aangelegd voor Piper Cubs die de Geallieerde artillerie aanstuurden.

Bij het nabij gelegen voormalig klooster Marienbosch (aan de Sophiaweg) is tot half 1945 een Geallieerd hospitaal gevestigd geweest. De doden uit het hospitaal werden begraven op de tijdelijke begraafplaats gelegen tussen de Koning Davidlaan en de Sophiaweg. Alle 234 gesneuvelden zijn na de Tweede Wereldoorlog herbegraven op de militaire begraafplaats Jonkerbosch.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jimmy Hilgen
  • Foto's: Jimmy Hilgen

Gerelateerde boeken