TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Radarstelling Tiger - Unterstand Type St. L410A

De Luchtafweergeschutbunker

Ook bekend onder de naam Sleutelbunker type L410A. Buiten Terschelling stond alleen in Den Helder een dergelijke bunker.
Oorspronkelijk bekend als "Unterstand mit aufgesetzten Geschützstand 2 cm / 3,7 cm Flak mit Zugbefehlstelle" bemand met een commandant, 6 officieren en 9 manschappen. Een bunker van 2 meter dik gewapend beton en bovenop een geschutbedding.

Momenteel is de bunker voor een deel ingericht zoals deze in tijden van de oorlog eruit zag. In het munitiedepot zijn diverse soorten munitiekisten opgeslagen. Ook het verblijf van de commandant is ingericht. Tijdens deze excursies kunt u onder meer deze bunker van binnen bekijken.

Deze bunker maakt onderdeel uit van de Duitse radarstelling Tiger uit de Tweede Wereldoorlog. Deze stelling is nu ondergebracht in een museum. Meer informatie over dit museum is te vinden op https://bunkersterschelling.nl/

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Stichting Bunkerbehoud Terschelling
  • Foto's: Arie de Vries