TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Landingsvaartuig Westkapelle

In de tuin van het Dijk- en Oorlogsmuseum Polderhuis staat een gerestaureerd Landingsvaartuig met het registratienummer LC T737 in camouflagekleuren.
Het nummer LC T737 is een nummer van een Landingsvaartuig uit 1944.
Het idee voor een Landingsvaartuig kwam van Luitenant – Kolonel Bob MacDonald een verbindingsofficier van de Royal Marines tijdens een jaarlijkse herdenking op de dijk van Westkapelle bij de Sherman tank.
Er is veel werk verricht om het idee mogelijk te maken. Door een marinebedrijf in Den Helder is het polyester Landingsvaartuig volledig gerestaureerd.
Het geheel aan monumenten op de dijk, in en rond het Polderhuis is een eerbetoon aan alle slachtoffers, bevrijders en burgers. Het Polderhuis is een plaats van samenkomst van de bevrijders uit 1944 met hun familie en de inwoners van Westkapelle.
Tijdens de openingstijden van het Polderhuis staat de klep van het vaartuig open en is het Landingsvaartuig vrij te bezichtigen. U krijgt een indruk door de tentoongestelde foto’s van de landing van de Royal Marines in Westkapelle op 1 november 1944, na de dijkdoorbraak en voorafgaand aan de bevrijding van Walcheren.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

All the world fighting ships 1922-1946