TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Polderhuis Westkapelle, Dijk- en Oorlogsmuseum

Het Polderhuis, waarin het museum is gevestigd vertelt het verhaal van de gemeenschap Westkapelle. Het ontstaan van het dorp en van Walcheren komt aan bod evenals folkore, gebruiken enz.
Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de landing bij Westkapelle in 1944, het bombardement, de dijkdoorbraak enz.
Dus zeker voor geÔnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog een interessant museum.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Wilco Vermeer, Ada van Hoof, Mia van den Berg en Polderhuis Westkapelle
  • Foto's: Arjan Vrieze (1, 2), Mia van den Berg (3, 4, 5)

Gerelateerde boeken

Walcheren
Strijd om Zeeland
Walcheren 1944
Zeeland bevrijd!

51.52719554, 3.43570053

Presentatie project

okt2009

Presentatie project "Memories to Share"

Op 2 oktober 2009 werd in het Polderhuis te Westkapelle het project Memories to Share gepresenteerd. Doel van het project is het verzamelen en vastleggen van Walcherse oorlogsherinneringen, van zowel burgers als militairen. Het is een samenwerking tussen het Royal Marines Museum, het Imperial War Museum en het dijk- en oorlogsmuseum Polderhuis in Westkapelle. STIWOT-medewerkerster Mia van den Berg was erbij en schreef het onderstaande verslag.

Lees meer

STIWOT'ters op stap - Walcheren

jul2008

STIWOT'ters op stap - Walcheren

Op zaterdag 5 juli 2008 hebben tien STIWOT-medewerkers een battlefield tour gehouden op het Zeeuwse schiereiland Walcheren. De tour stond onder de deskundige leiding van STIWOTíter Wilco Vermeer, een kenner op het gebied van de strijd op Walcheren. De door de Noordzee, de Westerschelde en het Veerse Meer omsloten landstreek Walcheren was tijdens de Tweede Wereldoorlog twee maal het toneel van gevechten tegen de Duitsers.

Lees meer