TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fort St. Pieter

Op een van de heuvels rond Maastricht, kunt u de vroegere negentiende eeuwse Fort. St Pieter vinden op ongeveer 125 meter boven het zeeniveau. Van hieruit kunt u vrij uitkijken over de stad. Het fort is gerenoveerd en deze renovatie is eindigt in de zomer van 2007.
Bovenop het fort kunt u een uitkijktoren vinden. Vanaf hier werd er uitgekeken naar lucht aanvallen en naderende vijanden. De toren is gebouwd in 1937 door een vrijwillige militaire groep, voor de opkomende politieke situatie in Europa. Aan het begin en tijdens de oorlog werd deze plek overgenomen door de Lucht Bewaking Dienst (LBD) welke moesten uitkijken naar aanvallen vanuit vliegtuigen.
Na de oorlog is de locatie overgenomen door de Civiele Bescherming service BB, om uit te kijken naar aanvallen vanuit vliegtuigen en atoombom inslagen. Hiervoor plaatsten zij metingapparatuur in de bunker. Deze apparatuur is ook gerenoveerd en zal terug geplaatst worden.

Voor meer informatie zie het oorspronkelijke artikel.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)