TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Artillerie-observatiebunker Genk

Deze Duitse artillerie-observatiebunker verkeert in een verrassend goede staat, als je bedenkt dat hij dateert uit de Eerste Wereldoorlog. bewoning en industrie, aan de noordrand van het natuur- en erfgoedgebied Domein Bokrijk.

De zeshoekige betonnen toren van twee verdiepingen heeft een rechthoekige deuropening aan de oostkant waar waarschijnlijk een houten deur zou hebben gestaan. waarvan twee op de hoeken. Het is nog steeds mogelijk om naar binnen te gaan, maar de trap of ladder die toegang zou hebben gegeven tot de eerste verdieping, waar waarnemingen zouden zijn gedaan, blijft niet meer bestaan.

Duitse soldaten gestationeerd in Klotbroek ten westen van Genk waren in dienst van de artillerie en de schietbanen lagen ten noorden van de bunker. Het gebied zou op dat moment tijdens de Eerste Wereldoorlog vrij van bomen zijn geweest, , bereik en impact kunnen worden gemaakt, met corrigerende informatie doorgegeven aan de batterij.

Directe toegang is niet mogelijk met de auto, maar zoals op een van de afbeeldingen te zien is loopt het blauwe Belgisch Limburgse fietsnetwerk naast de bunker, met hoekpunt 71 vlakbij.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ian Paterson
  • Foto's: Ian Paterson
  • https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/304997