TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum Wings to Victory

De stichting Wings to Victory heeft sinds enige tijd een eigen onderkomen in een nissenhut. Een deel van deze nissenhut is sfeervol ingericht als museum en een gedeelte is opslag van vliegtuigonderdelen. Momenteel wordt er gewerkt aan een volgend gebouw, een houten RAF dispersalhut. De verdere activiteiten die georganiseerd worden door Wings to Victory zijn o.a. onderzoek, opgravingen, vliegen voor herdenkingen, evenementen, vastleggen van informatie en verhalen. Ook wordt er gewerkt aan een database over alle vliegtuigongevallen in Zuid - West Nederland.

Foto 2 en 3: De nieuwste aanwinst in 2010 van het museum is een Taylorcraft Auster Mk v 1944 PH-NET in RAF kleuren. Deze Auster PH-NET is in NormandiŽ actief geweest. De Auster is voorzien van de bekende invasiestrepen en is een vliegend eerbetoon tijdens herdenkingen voor alle vliegers uit WO2.

Noot: wegens verbouwingen is het museum op dit moment gesloten.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Op Noord-Beveland kwam de dood uit de lucht (video)

apr2017

Op Noord-Beveland kwam de dood uit de lucht (video)

WISSENKERKE - Het luchtruim boven Zeeland was het toneel voor honderden drama's in de Tweede Wereldoorlog. Een database met die gebeurtenissen bestond al, nu komen er ook boeken met uitgebreide verhalen. Het eerste deel gaat over Noord-Beveland.

Lees meer

Vlissingen herdenkt slachtoffers Tweede Wereldoorlog

okt2015

Vlissingen herdenkt slachtoffers Tweede Wereldoorlog

VLISSINGEN - Met een kranslegging en speciale Battle Field Tours heeft Vlissingen zaterdag de bevrijding in 1944 van de Duitse bezetter herdacht. Vlissingen werd 1 november 1944 na felle gevechten bevrijd door geallieerde troepen.

Lees meer