TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum Wings to Victory

De stichting Wings to Victory heeft sinds enige tijd een eigen onderkomen in een nissenhut. Een deel van deze nissenhut is sfeervol ingericht als museum en een gedeelte is opslag van vliegtuigonderdelen. Momenteel wordt er gewerkt aan een volgend gebouw, een houten RAF dispersalhut. De verdere activiteiten die georganiseerd worden door Wings to Victory zijn o.a. onderzoek, opgravingen, vliegen voor herdenkingen, evenementen, vastleggen van informatie en verhalen. Ook wordt er gewerkt aan een database over alle vliegtuigongevallen in Zuid - West Nederland.

Foto 2 en 3: De nieuwste aanwinst in 2010 van het museum is een Taylorcraft Auster Mk v 1944 PH-NET in RAF kleuren. Deze Auster PH-NET is in NormandiŽ actief geweest. De Auster is voorzien van de bekende invasiestrepen en is een vliegend eerbetoon tijdens herdenkingen voor alle vliegers uit WO2.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.51378374, 3.7281095

Zeeuwse Luchtvaartdagen 2012

aug2012

Zeeuwse Luchtvaartdagen 2012

Van 2 t/m 4 augustus werden op Vliegveld Midden Zeeland de Zeeuwse Luchtvaartdagen gehouden waar een aantal vliegtuigen en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te zien waren zoals een gereconstrueerde Messerschmidt M109, een Duits jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer