Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Battle of the Bulge Memorial

Het Battle of the Bulge Memorial (voorheen Mardasson monument), ingewijd op 16 juli 1950, staat voor de duurzame vriendschap tussen het Belgische en het Amerikaanse volk, die schouder aan schouder vochten tijdens de overwinningsstrijd die zij voerden tijdens de Slag om de Ardennen in december '44 en januari '45.

Het monument verbindt de vorm van een ster aan vijf vertakkingen van 31 meter. De geschiedenis van deze Bloedige Slag is in gouden letters gegraveerd in de wand van de open galerij. De wandelgang op de top, te bereiken via een wenteltrap, levert een schitterend vergezicht op bijna alle verdedigingsstellingen die werden ingenomen tijdens het beleg van de stad. De crypte, uitgehold in de rots en door de Franse kunstenaar schitterend versierd met mozaÔeken, bevat drie altaren (katholiek, protestants, joods).

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde video's

Gerelateerde boeken

50.009369, 5.739026

Amerikanen nemen beheer oorlogsmonument Bastenaken over

dec2020

Amerikanen nemen beheer oorlogsmonument Bastenaken over

BelgiŽ heeft het beheer en onderhoud van het oorlogsmonument nabij Bastenaken overgedragen aan een Amerikaans overheidsagentschap. Dat meldt de Amerikaanse ambassade in ons land. Het Mťmorial du Mardasson huldigt Amerikaanse soldaten die het leven lieten op Belgische bodem tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer