TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bastogne Barracks (Hoofdkwartier Gen. McAuliffe)

Op 16 december 1944, in het putje van een ijskoude winter, lanceren de Duitsers een laatste tegenoffensief in de Ardennen. Eťn man, generaal McAuliffe, zou de loop van de geschiedenis beÔnvloeden. Als tweede hoogste in rang van de 101 Airborne Division zet hij zijn hoofdkwartier in de kazerne Onderluitenant Heintz op. In de kelder van deze kazerne spreekt hij zijn beroemde "Nuts" uit, als antwoord op het ultimatum van de Duitse troepen die Bastenaken omsingelen. Deze korte maar krachtige uitspraak zou de Slag om de Ardennen grondig beÔnvloeden.

Sinds 1 oktober 2010 is de kazerne een Interpretatiecentrum voor de Tweede Wereldoorlog. Breng zeker een bezoek aan de "Nuts"-kelder die de belangrijkste fasen uit het sleutelmoment van de Slag om de Ardennen illustreert, evenals aan de talrijke tentoonstellingszalen. U kan ook het "Vehicle Restoration Centre" ontdekken, waar de pantservoertuigen van het Koninklijk Legermuseum een tweede leven krijgen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde video's

Gerelateerde boeken

50.008323, 5.718785

Petitie voor het behoud van de Bastogne Barracks

jan2015

Petitie voor het behoud van de Bastogne Barracks

Zoals u waarschijnlijk al heeft begrepen wordt het Belgische Leger, voor de zoveelste keer, bedreigd met drastische financiŽle bezuinigingen in de komende jaren. Ondanks het substantiŽle aantal sluitingen die al zijn geŽffectueerd in het verleden, zal een nieuwe golf van sluitingen van nog meer kazernes spoedig worden gerealiseerd.

Lees meer

Voorbereiding Nuts Weekend 2012

nov2012

Voorbereiding Nuts Weekend 2012

De vrijwilligers van het Depot Kapellen brengen in Bastogne hun voertuigen in orde voor de deelname van het Belgisch Tankmuseum aan het Nuts Weekend 2012.

Lees meer

Lees meer (1)