TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Historische Collectie Regiment Technische Troepen (HCRTT)

Naast het Nationaal Militair Museum te Soesterberg, beschikt de Landmacht (KL) over diverse collecties bij de regimenten en korpsen verspreid in het land.

Op het Kamp Soesterberg zijn de historische collecties van de Bevoorradings- & Transporttroepen, de Technische Troepen en de Militaire Administratie te bezichtigen. Omdat deze verzamelingen zijn ondergebracht in aparte stichtingen, worden hun locaties apart vermeld.

In gebouw V-15 bevindt zich de Historische Collectie Regiment Technische Troepen (HCRTT).
In 1941 werd in Engeland de eerste werkplaats ingericht, waaruit later de organisatie van de Technische Dienst zou ontstaan. Hoewel het Nederlandse leger altijd de verspreide technici in de gelederen gekend had, was het niet eerder nodig ze in een apart onderdeel samen te brengen. Pas na de motorisering en mechanisering van de gevechtseenheden bleek de noodzaak van gespecialiseerde werkplaatsen, depots en munitiebedrijven. Sinds maart 1941 vormen die samen het Regiment Technische Troepen.

Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag (09.30 - 12.15 uur en 13.15 - 15.30 uur).

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Rolph Bronkhorst
  • Foto's: Peter Schipper

52.12353266, 5.31069139