TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Korps Collectie Militaire Administratie

Naast het Nationaal Militair Museum te Soesterberg, beschikt de Landmacht (KL) over diverse collecties bij de regimenten en korpsen verspreid in het land.

Op het Kamp Soesterberg zijn de historische collecties van de Bevoorradings- & Transporttroepen, de Technische Troepen en de Militaire Administratie te bezichtigen. Omdat deze verzamelingen zijn ondergebracht in aparte stichtingen, worden hun locaties apart vermeld.

In gebouw V-18 bevindt zich de Korps Collectie Militaire Administratie.
De traditie van de Militaire Administratie begint op 8 juli 1795, de oprichtingsdatum van het Bataafse Leger. De toenmalige functie van commissaris van oorlog en van kwartiermeester kunnen als voorloper worden beschouwd van het latere personeel van de Militaire Administratie. Vooralsnog behoorden alleen officieren tot het dienstvak en bleven onderofficieren tot de rang van adjudant tot 1947 ingedeeld bij hun eigen wapen.
De expositie volgt chronologisch van de organisatie. De geschiedenis wordt getoond aan de hand van documenten, foto’s en voorwerpen. Enige nadruk ligt op de uniformen die in de afgelopen tweehonderd jaar door militairen van het dienstvak gedragen zijn.
Openingstijden: op afspraak

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Rolph Bronkhorst
  • Foto's: Peter Schipper

52.12432973, 5.31199029