TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken Brig. Gen. Armistead

"Brigadegeneraal
Lewis A Armistead, CSA
viel hier
3 juli 1863"

Armistead was commandant van Armistead's Brigade van Pickett's Division, 1st Corps, Army of North Virginia, bestaande uit het 9e, 14e, 38e, 53e en 57e regimenten infanterie van Virginia. Ze leidden de aanval over het slagveld dat bekend werd als 'Pickett's Charge' Armistead, waarbij ze de aanval ver voor zijn brigade leidden met zijn hoed op zijn zwaard en een paar van de overlevenden die het slagveld overstaken, bereikten daadwerkelijk hun doel voordat hij dodelijk gewond raakte. . Hij werd gevangengenomen en stierf twee dagen later in een Amerikaans ziekenhuis. De Brigade van Armistead verloor tijdens de aanval meer dan tweederde van zijn aantal.
Het punt dat hij en zijn mannen bereikten, wordt beschouwd als het 'hoogwaterpunt van de Confederatie'.

Afbeelding 1 toont Armistead Memorial met het 71st Pennsylvania Infantry Memorial en de nadering van Cemetery Ridge vanaf de Confederate Lines.
Afbeelding 3. Toont het Lt Cushing Memorial (kleinere steen) tussen de kanonnen en het gedenkteken van de 4e Amerikaanse Artillerie, Batterij A op de voorgrond met de 72e Pennsylvania Infanterie erachter.
Afbeelding 4. Toont het Armistead-monument vlak voor de gedenktekens van de 4th US Artillery A Battery en Lt Cushing. Op de achtergrond is het Memorial van generaal-majoor George Meade te zien.
Afbeelding 5. Toont het Armistead-monument met het 72e Pennsylvania Memorial. In de boomgrens, net rechts van het 72e monument, staat het State of Virginia Memorial, dichtbij de plek waar generaal Lee Pickett's Charge de open velden zag oversteken richting Cemetery Hill.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Sharky Ward
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward