TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Gevallenen Zonder Graflocatie Nederlandse Militair Ereveld Grebbeberg

Dit monument op het Nederlandse Militair Ereveld Grebbeberg herdenkt de in mei 1940 gesneuvelde militairen waarvan de graflocatie onbekend is. Onder deze namen zijn ook namen van Nederlandse soldaten waarvan hun graf voor wat voor reden dan ook geruimd is. Nederlandse oorlogsgraven mogen normaal niet geruimd worden, wel mogen ze verplaatst worden naar het ereveld in Loenen of de Grebbeberg. Helaas is er in het verleden wel eens een fout gemaakt en zijn er toch graven van soldaten geruimd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Arjan Vrieze
Sobere en besloten 4 mei-herdenking op Grebbeberg

20apr

Sobere en besloten 4 mei-herdenking op Grebbeberg

RHENEN - De herdenking op 4 mei op de Grebbeberg in Rhenen zal dit jaar opnieuw in besloten kring plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen zijn er maar enkele genodigden bij de plechtigheid.

Lees meer

Gesneuvelden Tweede Wereldoorlog herbegraven

8apr

Gesneuvelden Tweede Wereldoorlog herbegraven

Op het Militair Ereveld Grebbeberg zijn gisteren de stoffelijke resten herbegraven van 3 militairen. Zij sneuvelden tijdens de Duitse inval in mei 1940. De graven van de soldaten Eduard Michels, Johannes Bronswijk en Ferdinand Leers stonden op de nominatie om te worden geruimd. Op verzoek van de Oorlogsgravenstichting zijn ze daarom overgebracht naar het Ereveld Grebbeberg.

Lees meer

Lees meer (3)