Monument Gevallenen Zonder Graflocatie Nederlandse Militair Ereveld Grebbeberg

Dit monument op het Nederlandse Militair Ereveld Grebbeberg herdenkt de in mei 1940 gesneuvelde militairen waarvan de graflocatie onbekend is. Onder deze namen zijn ook namen van Nederlandse soldaten waarvan hun graf voor wat voor reden dan ook geruimd is. Nederlandse oorlogsgraven mogen normaal niet geruimd worden, wel mogen ze verplaatst worden naar het ereveld in Loenen of de Grebbeberg. Helaas is er in het verleden wel eens een fout gemaakt en zijn er toch graven van soldaten geruimd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Arjan Vrieze

aug2018

Ceremonie op Ereveld voor gesneuvelde vrijwilligers WOII

[RHENEN] Het Korps Nationale Reserve eert elk jaar de gesneuvelde vrijwilligers van de Tweede Wereldoorlog†bij het monument 'Als 't Moet' op het Militair Ereveld Grebbeberg. Het was tijdens deze herdenking op 4 augustus†104 jaar geleden dat de Nederlandse regering besloot de Vrijwillige Landstorm op te richten om het land te helpen beschermen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Lees meer

mei2018

Zeeuwse sergeant Tweede Wereldoorlog herbegraven bij zijn kameraden

Veel ceremonie voor een Zeeuwse soldaat die werd herbegraven. Jan Molhoek uit Schore vond zijn laatste rustplaats op Militair Ereveld Grebbeberg

Lees meer

Lees meer (3)