TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument 22e Regiment Infanterie Nederlandse Militair Ereveld Grebbeberg

Dit monument op het Nederlandse Militair Ereveld Grebbeberg herdenkt de in mei 1940 gesneuvelde militairen van het Nederlandse 22e Regiment Infanterie.

Na afkondiging van de mobilisatie in 1939, vertrok het 22e Regiment naar Overberg en Renswoude, behorende bij de Grebbelinie. Locaties die werden verdedigd zijn onder meer de Slaperdijk, Werk aan de Schalmdijk en Werk aan de Engelaar. Bij Scherpenzeel werd tezamen met de artillerie en het 15e Regiment Infanterie op 13-05-1940 een grote aanval van de Duitsers afgeslagen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl & Herma de Vries
  • Foto's: Herma de Vries

29apr

WOII in foto's: Langs de Grebbelinie viel ineens wat te beleven

PROVINCIE UTRECHT - Zo'n dertig Nederlandse militairen van twee verschillende bloedgroepen oefenen samen bij Rhenen. De genie verplaatst een bijna vier ton wegend kanon van de artillerie over de Rijn. Ze bereiden zich voor op een mogelijke aanval van Duitsland.

Lees meer

18apr

Herdenking oorlog op tv en online

De militaire herdenking op de Grebbeberg en de herdenking op het Nationaal Ereveld in Loenen op 4 mei zijn dit jaar alleen via internet of op televisie te volgen.

Lees meer