TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken IVKO School

Deze plaquette herdenkt het gegeven onderdak aan Joodse kinderen waarvan hun ouders in de Hollandsche Schouwburg zaten te wachten op transport naar Westerbork. Henriëtte Pimentel, Walter Süskind en Felix Halverstad hielpen deze kinderen via de crèche te laten onderduiken. Zo'n 600 kinderen werden op deze manier gered.

In dit gebouw opent in het voorjaar van 2024 het Nationaal Holocaust Museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Nederland en de Tweede Wereldoorlog
Betty
Ondergang

52.366846, 4.910916

Kritiek en steun voor Halsema bij debat over demonstratie Holocaustmuseum

22mrt

Kritiek en steun voor Halsema bij debat over demonstratie Holocaustmuseum

De Amsterdamse gemeenteraad heeft met burgemeester Halsema gedebatteerd over de demonstraties rondom de opening van het Nationale Holocaustmuseum. Verschillende partijen hadden Halsema om opheldering gevraagd over de gang van zaken op 10 maart, met name over de nabijheid van demonstranten tot het museum.

Lees meer

Halsema bezoekt Holocaustoverlevende die onder gejoel museum inzegende

15mrt

Halsema bezoekt Holocaustoverlevende die onder gejoel museum inzegende

Burgemeester Femke Halsema is eergisteren op bezoek geweest bij Holocaustoverlevende Rudie Cortissos, die afgelopen zondag bij de opening van het Holocaustmuseum in Amsterdam werd geconfronteerd met gejoel door demonstranten die protesteerden tegen de aanwezigheid van de Israëlische president Herzog.

Lees meer