Informatie- en Documentatiecentrum van het Proces van Neurenberg

Wereldgeschiedenis is geschreven in de rechtszaal van het Neurenbergs Paleis van Justitie. Dit is waar de leiders van het Nazi-regime berecht werden voor hun misdaden voor een internationaal tribunaal tussen 20 november 1945 und 01 oktober 1946. Het proces had een enorme invloed op de ontwikkeling van het internationaal strafrecht tot op de dag van vandaag.

Rechtszaal 600 is momenteel nog steeds in gebruik.

Aan het einde van 2010, is op de bovenste verdieping van het gerechtsgebouw een nieuw informatie- en documentatiecentrum gebouwd, de "Memorial Neurenberg". Het geeft inzicht in de verdachten en hun misdaden, de zogenaamde Neurenberg follow-up Trials van 1946-1949 en de impact van de processen van Neurenberg tot aan de dag van vandaag.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

apr2018

Gedenkteken voor gerechtigheid

Twee Joodse mannen uit de Oekraïense stad Lviv gaven het internationaal recht vorm met hun begrippen 'misdrijven tegen de menselijkheid’ en 'genocide’. Philippe Sands volgde hun sporen voor zijn boek Galicische wetten en ontdekte dat de juridische geschiedenis verweven was met het verhaal van zijn Joodse familie.

Lees meer

jul2014

Proces van Neurenberg Toen & Nu

STIWOT-Forumlid Koos bezocht dit jaar Neurenberg en zet drie fotoseries online. De eerste ging over de nationaalsocialistische partijdagen en vooral over wat hier nog van te vinden is. Deze tweede reportage gaat over het processen van Neurenberg.

Lees meer

Lees meer (4)