TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Algemene Begraafplaats Crooswijk

Momenteel is er ťťn graf van een slachtoffer uit het Gemenebest uit de Eerste Wereldoorlog en 124 Gemenebest-graven uit de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er 5 onbekend. Tevens zijn er nog 11 Poolse oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog.

In mei 1941 werd er op de Algemene Begraafplaats Crooswijk in Rotterdam een stuk gereserveerd voor geallieerde oorlogsslachtoffers, dichtbij het erehof voor Nederlandse gevallenen. Op het geallieerde erehof werden de slachtoffers samengevoegd van deze en omliggende begraafplaatsen.

Omdat door de bevolking van Rotterdam deze graven met veel eer werden bezocht en onderhouden, terwijl de Duitse oorlogsgraven genegeerd werden, besloot de Duitse bezetter om de graven te verplaatsen naar een plaats achterin de begraafplaats. Hierbij werd tevens een omheining geplaatst en zelfs enige tijd bewaking om bezoekers te weren.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

En toen was het stil
Gentlemen in Blue
Lees meer (5)