TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Algemene Begraafplaats Crooswijk

Momenteel is er één graf van een slachtoffer uit het Gemenebest uit de Eerste Wereldoorlog en 124 Gemenebest-graven uit de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er 5 onbekend. Tevens zijn er nog 11 Poolse oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog, waaronder 1 Amerkaanse oorlogsvrijwilliger in de Poolse luchtmacht.

In mei 1941 werd er op de Algemene Begraafplaats Crooswijk in Rotterdam een stuk gereserveerd voor geallieerde oorlogsslachtoffers, dichtbij het erehof voor Nederlandse gevallenen. Op het geallieerde erehof werden de slachtoffers samengevoegd van deze en omliggende begraafplaatsen.

Omdat door de bevolking van Rotterdam deze graven met veel eer werden bezocht en onderhouden, terwijl de Duitse oorlogsgraven genegeerd werden, besloot de Duitse bezetter om de graven te verplaatsen naar een plaats achterin de begraafplaats. Hierbij werd tevens een omheining geplaatst en zelfs enige tijd bewaking om bezoekers te weren.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Gentlemen in Blue
En toen was het stil

51.93797, 4.49243

Lees meer (22)