Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Groesbeek Memorial Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek

Dit Monument staat op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Groesbeek. Het herdenkt 1030 gemenebest slachtoffers met onbekende graf locatie. Deze militairen raakten vermist tijdens gevechten in noord-west Europa van augustus 1944 tot aan het einde van de oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl
  • Foto's: Arjan Vrieze

51.798346, 5.931866

Zwitserse soldaat ontdekt laatste rustplaats familielid in Groesbeek

jul2019

Zwitserse soldaat ontdekt laatste rustplaats familielid in Groesbeek

Een militair van het Zwitserse leger ging op onderzoek uit toen hij hoorde dat onder de gevallen soldaten in Groesbeek twee Zwitserse militairen zijn. Zijn familie lijdt nog altijd onder de vraag waar het lichaam van een oudoom is gebleven die in de Tweede Wereldoorlog verdween. Dit jaar kreeg hij antwoord op die vraag.

Lees meer

Canadees Andrew Hill volgt strijdende opa en wandelende vader naar Groesbeek

jul2019

Canadees Andrew Hill volgt strijdende opa en wandelende vader naar Groesbeek

GROESBEEK - Op de Canadese begraafplaats in Groesbeek liggen 2.619 Canadese soldaten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jaarlijks worden ze herdacht met een indrukwekkende ceremonie. Verschillende soldaten die begraven liggen in Groesbeek vochten samen met de opa van Andrew Hill voor vrijheid. 'Ik ben heel trots om hier nu te staan', zegt Hill.

Lees meer

Lees meer (14)