TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Joods Oorlogsmonument Ede

Op 18 april 2012 is dit monument onthuld ter nagedachtenis aan de Joodse Edenaren die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in de concentratiekampen. Het monument bevindt zich tegenover het mausoleum.

Boven aan het monument staat de tekst:
Vergeten is ballingschap, herinneren verlossing (Bašl Shem Tov)
Wij gedenken onze Joodse medeburgers, genoemde en ongenoemde, die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en omgebracht in concentratiekampen".


Dan volgt de opsomming van de 50 slachtoffers.

Onderaan staat de tekst:
Moge hun zielen gebundeld worden in de bundel van het eeuwige leven

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.044012, 5.6777

Fotoverslag Jaarlijkse Holocaustherdenking bij Joods monument Ede

jan2020

Fotoverslag Jaarlijkse Holocaustherdenking bij Joods monument Ede

Zondag 26 januari 2020 was weer de jaarlijkse Holocaustherdenking bij het Joods monument Ede aan de Vossenakker. Burgemeester Verhulst hield een toespraak gehouden en legde een krans namens het college van B&W. Leerlingen van het Marnix college en anderen lazen de namen voor van de Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Ede zijn opgepakt en weggevoerd naar concentratiekampen.

Lees meer

Herdenking Joods Monument Ede

jan2019

Herdenking Joods Monument Ede

Op zondag 27 januari 2019, de Internationale herdenkingsdag voor de slachtoffers van de Holocaust, is er een herdenkingsbijeenkomst gehouden bij het Joods monument aan de Vossenakker in Ede, georganiseerd door de Stichting Joods Monument Ede en de gemeente Ede.

Lees meer