TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument De Schommel Nijmegen

Dit monument is geplaatst in 2000.
Het Monument werd geplaatst op de Raadhuishof, de locatie waar destijds de Montessorischool was gevestigd en waar 24 kinderen en 8 zusters om het leven kwamen bij een bombardement door de Geallieerden.
Het Monument stelt een vier meter hoge schommel voor.

Vanaf 2000 is er een jaarlijkse officiŽle herdenking van de slachtoffers die omkwamen tijdens het geallieerde gelegenheidsbombardement op 22 februari 1944.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Wesley Dankers & Jimmy Hilgen
  • Foto's: Jimmy Hilgen (1), Liesbeth van Diggele (2, 3, 4, 5)

Gerelateerde boeken

De fatale aanval
De pijn die blijft
Nijmegen '44

feb2019

Toespraak van staatssecretaris Blokhuis bij de herdenking van het bombardement op Nijmegen van 1944

Op vrijdag 22 februari 2019 sprak staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) bij het monument De Schommel tijdens de officiŽle herdenking van het bombardement op Nijmegen van 22 februari 1944.

Lees meer

feb2018

Hoekstra: 'Bommen Nijmegen vreselijke tragedie'

Het bombardement dat op 22 februari 1944 de binnenstad van Nijmegen verwoestte was 'een vreselijke tragedie'. 'Een vreselijke ramp, veroorzaakt door hen die later de stad zouden bevrijden.'†Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra donderdag gezegd bij de jaarlijkse herdenking van het onbedoelde geallieerde bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij ruim achthonderd mensen omkwamen en duizenden gewond raakten.

Lees meer