TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Plaquette Voedseldroppings Renbaan Duindigt

Deze plaquette op Renbaan Duindigt werd in 1995 geplaatst ter herdenking aan de voedseldroppings die hier van 29 april tot 8 mei 1945 plaatsvonden. De voedselpakketten die hier door RAF gedropt werden, werden gebruikt door ziekenhuizen en centrale keukens. De tekst op de plaquette luidt:

In dankbare herinnering aan de levensreddende voedseldroppings 29 april Ė 8 mei 1945

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kevin Prenger
  • Foto's: Ed Woertman

Gerelateerde boeken

Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog

30apr

Herdenken historische voedseldroppings op Renbaan Duindigt kan niet doorgaan

Blikken scheepsbeschuit, thee, sigaretten, chocolade en margarine daalden in het voorjaar van 1945 neer op Renbaan Duindigt.

Lees meer

  • Artikel door Joshua Rijsdam
  • Geplaatst op 4 september 2019

Laatste oorlogsmaand in Nederland

De laatste oorlogsmaand was voor heel West-Nederland een moeilijke periode. Dagboekschrijvers in de vier steden kampten al met voedseltekorten welke met de week groter werden. Mensen waren afhankelijk van gaarkeukens en het Zweedse en Zwitserse Rode Kruis die nog enigszins hulp aanboden met de levering van brood en margarine. Verder stond West-Nederland er alleen voor. Daarnaast speelde het oorlogsverloop in het dagelijks leven van mensen een grote rol.