TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Sta een ogenblik stil

Tekst op het monument:

"Sta een ogenblik stil bezoeker en bedenkt dat de grond waarop gij nu vertoeft eens een van de felst omstreden sectoren was van het slagveld Overloon. Bitter is hier gevochten in man-tegen-man-gevechten. Vele jonge levens, aan de slagvelden van Nettuno en NormandiŽ ontkomen, vonden onder deze bomen hun einde."

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Geen boompje is meer heel

9jun

Kunstwerk van grafsteen naar oorlogsmuseum

Zijn levenswerk, noemt de 80-jarige Overloonse kunstenaar Adriaan van Rossen het kunstwerk waaraan hij zes maanden met bezieling heeft gewerkt. De creatie krijgt woensdag 10 juni een prominente plek in Oorlogsmuseum Overloon. Dat is niet zonder reden. 

Lees meer

14mei

Vechten om niet kopje onder te gaan in plaats van absolute topmaand voor het Oorlogsmuseum

Het had zo mooi moeten zijn deze maanden. Honderden schoolgaande kinderen zouden in Oorlogsmuseum Overloon les krijgen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. 1000 Canadese kinderen zouden komen. En natuurlijk al die veteranen en toeristen die de viering van 75 jaar bevrijding wilden bijwonen. Maar er kwam niemand en de deur bleef dicht.

Lees meer