TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Lijst van Meester Braaksma

Een ingelijste pentekening met daarop een lijst van 41 namen. De voostelling ademt een bijna Bijbelse sfeer, een engel biedt de aanschouwer de beide naamkolommen aan als waren het de wettafels met de Tien Geboden.

De namenlijst is na de bevrijding van Assen opgesteld door Lammert Braaksma, destijds Hoofd van de openbare lagere Emmastraatschool en door zijn dochter Dina Braaksma in een pentekening verwerkt.
J.L.Hooning van Duyvenbode kalligrafeerde de 41 namen van Asser Oorlogsslachtoffers.

Op de lijst staan de volgende namen:

H.Andringa, B.P.Lunshof, J.H.Boiten, H.Lun, A.Brader, J.Muskee, J.W.Brinkman, J.E.Philipsen, C.Broerse, C.Reinhardus, H.Drenthe, A.Roggema, W.G.van Dijk, H.de Ruiter, R.Eising, H.J.de Ruiter, Mej. A.W.Groen, J.de Ruiter, M.groen, A.M.Smallenbroek, E.de Haan, A.P.Smitshuijsen, J.van Haarst, L.Steen, C.Hakkert, C.Stellingwerf, H.Ham, P.Tuinstra, H.Holthuis, B.Veenstra, J.van Houten, H.Holthuis, B.Veenstra, J.van Houten, G.C.van Veggel, B.de Jong, J.N.Veldman, P.Keijzer, D.Verhagen, G.W.Kleine, C.de Vos van Steenwijk, M.Kramer, D.J.Weidgraaf, H.Laferte.


De lijst van Braaksma bevindt zich momenteel niet meer in de Emmaschool te Assen en is tijdelijk ondergebracht in het archief van De Asser Historische Vereniging.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)