Museum Bronbeek

Museum Bronbeek is het museum van het koloniale verleden van het Koninkrijk der Nederlanden. Centraal staat de geschiedenis van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) en zijn tegenstanders. Museum Bronbeek wil de kennis en het bewustzijn van het Nederlandse koloniale verleden vergroten en hiervoor belangstelling wekken.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

24jul

52e Herdenking Dodenspoorwegen WO-II op Bronbeek

Op zaterdag 31 augustus 2019 worden voor de 52e keer de slachtoffers herdacht van de Birma-Siam Spoorweg in Thailand en Birma en de Pakan Baroe Spoorweg op Sumatra. De herdenkingsceremonie vindt plaats bij het Driepagodenmonument op Landgoed Bronbeek in Arnhem en begint om 10.45 uur. Om 11.30 uur sluiten we de ceremonie af met een bloemendefilť langs het monument. De herdenkingsceremonie is voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer

28feb

Herdenking Slag in de Javazee op Bronbeek

Op 27 februari 1942 werd tijdens de Slag in de Javazee de Allied Striking Force onder het commando van de Nederlandse schout-bij-nacht Karel Doorman door de Japanse marine verslagen. Op 27 februari 2019 was de jaarlijkse herdenking in de Kloosterkerk in Den Haag.

Lees meer

Lees meer (1)