TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Hongerwinter

Dit monument op de Oosterkerk herdenkt de Hongerwinter in 1944-1945 en de inspanningen van het Interkerkelijk Comitť om de Amsterdamse bevolking van voedsel te voorzien.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog

26apr

WOII in foto's: Moeder met kinderen in de hongerwinter

AMERONGEN - Een haveloos gezin, een moeder en haar drie kinderen: uitgehongerd, vervuild en ze hebben schurft. In de steek gelaten door de vader, niemand die verder nog naar ze omkeek. De hongerwinter is keihard voor wie geen hulp kan krijgen.

Lees meer

  • Artikel door Joshua Rijsdam
  • Geplaatst op 4 september 2019

Laatste oorlogsmaand in Nederland

De laatste oorlogsmaand was voor heel West-Nederland een moeilijke periode. Dagboekschrijvers in de vier steden kampten al met voedseltekorten welke met de week groter werden. Mensen waren afhankelijk van gaarkeukens en het Zweedse en Zwitserse Rode Kruis die nog enigszins hulp aanboden met de levering van brood en margarine. Verder stond West-Nederland er alleen voor. Daarnaast speelde het oorlogsverloop in het dagelijks leven van mensen een grote rol.