TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Muur van de Rechtvaardigen onder de Volkeren

In deze muur ingemetselde gedenkplaten die Rechtvaardigen onder de Volkeren herdenken. Een aantal van deze zijn gewijd aan Nederlanders. De Muur van de Rechtvaardigen onder de Volkeren staat in de Tuin van de Rechtvaardigen onder de Volkeren, een onderdeel van het Yad Vashem Instituut.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

IsraŽlisch herdenkingscentrum geeft ramen Asser synagoge waardevolle eindbestemming

23jul

IsraŽlisch herdenkingscentrum geeft ramen Asser synagoge waardevolle eindbestemming

De glas-in-loodramen uit de voormalige synagoge aan de Groningerstraat in Assen hebben eindelijk een definitieve bestemming gevonden. Na bijna tachtig jaar en vele omzwervingen hangen ze nu in de synagoge van het Nationaal Holocaust Monument Yad Vashem in Jeruzalem. De glas-in-loodramen zijn in 1932 ontworpen en gemaakt door twee Assenaren: de Joodse architect Van Oosten en glazenier Van Hoorn.

Lees meer

Yad Vashem-eerbetoon voor Eethenaren die Joods jongetje het leven redden

2feb

Yad Vashem-eerbetoon voor Eethenaren die Joods jongetje het leven redden

EETHEN - Nazaten van de familie Van Santen uit Eethen ťn oud-predikant Boezer uit die plaats krijgen binnenkort, al dan niet postuum, de Yad Vashem-onderscheiding van de staat IsraŽl. Dit als dank voor hun hulp aan Louis Brilleman, een Joods jongetje dat de Tweede Wereldoorlog wist te overleven.

Lees meer