TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Atlantikwall Wapens & Munitie Museum

Stichting Atlantikwall Wapens & Munitie Museum heeft haar onderkomen in de Museumbunker 644 op het Forteiland te IJmuiden.

Ons museum is op alle publieksdagen (eerste zondag van de maanden maart t/m november) van het Forteiland te bezoeken.
Voor data, tijden en entreekosten zie www.ijmuidenserondvaart.nl. Er zijn drie afvaarten naar het eiland en drie van het eiland, U kunt zelf kiezen welke van de drie retourvaarten U neemt. U heeft dus de mogelijkheid om de gehele dag op het Forteiland te vertoeven.

Een bezoek aan ons museum is onderdeel van een bezoek aan Forteiland, U betaald dus geen extra entreegeld.

De officiŽle doelstelling van St. AWMM is:
het opzetten, instandhouden en uitbreiden van een museum teneinde een zo breed mogelijk beeld te geven van de ontwikkeling en van de technieken van wapens en munitie en verdedigingswerken in het algemeen en die welke gebruikt werden in en om de Atlantikwall in het bijzonder en voorts al hetgeen met ťťn en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in het ruimste zin van het woord.

Kortweg gezegd willen wij laten zien (aan de hand van poppen en andere toebehoren) hoe de wapens en munitie in de Atlantikwall gebruikt werden. St. AWMM maakt gebruik van de collecties van haar leden.

Momenteel ziet U in het museum welke wapens en munitie er o.a. gebruikt werd in Festung IJmuiden evenals de gedragen uniformen.

St. AWMM is altijd op zoek naar spullen uit de periode 1935-1945, om haar collectie uit te breiden.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de facebookpagina van het museum: https://www.facebook.com/StAWMM/.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Stichting AWMM
  • Foto's: Ewoud van Eig