TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Arlington House - The Robert E. Lee Memorial

Generaal Robert Edward Lee was een Amerikaanse Commandant van het Verbonden Leger van Noordelijk Virginia in de Amerikaanse Burgeroorlog van 1862 tot aan zijn overgave in 1865.

Arlington House, The Robert E. Lee Memorial, ook bekend als de Custis-Lee Mansion, is een in Griekse stijl gebouwd herenhuis in Arlington.
Robert Edward Lee woonde ooit in dit huis met uitzicht op de rivier de Potomac en de National Mall in Washington DC.
Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werd de grond van het herenhuis gekozen als de locatie voor Arlington National Cemetery.
De Verenigde Staten maakten in 1955 het huis tot een National Memorial voor Robert E. Lee uit respect voor hem, zowel in het Noorden en het Zuiden van Amerika.

In de tuin voor Arlington House is een monument geplaatst in herinnering aan Generaal Robert Edward Lee. Generaal Robert Edward Lee was een Amerikaanse Commandant van het Verbonden Leger van Noordelijk Virginia in de Amerikaanse Burgeroorlog van 1862 tot aan zijn overgave in 1865.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)